paper 3141341 640Een agenda is vaak een vast onderdeel van 'n site.

Ik gebruik hiervoor de extensie "JEvents". Deze biedt veel instel mogelijkheden, maar vooral veel mogelijkheden voor het aanmaken van afspraken.

Je kunt heel eenvoudig enkelvoudige afspraken invoeren maar er zijn ruime mogelijkheden voor herhaalde afspraken. Ook kunnen meerdere agenda's weergegeven worden.

Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om de agenda weer te geven. In het menu waar u zojuist op geklikt hebt ziet u 'n submenu-item met 'n weergave via 'n menu. Daarnaast zie je op de homepage 'n module weergave. Alle weergaves kennen diverse layout mogelijkheden.

In deze "test"-agenda heb ik enkele afspraken opgenomen, een wekelijks herhaalde afspraak en 'n maandelijks herhaalde afspraak.

Als evenementen in "detail weergave" weer gegeven worden, dat is als je er op geklikt hebt, dan kun je m.b.v. 'n klik op de betreffende knop dat evenement printen, emailen of als iCal bestand downloaden.

In het verlengde van 'n agenda-item wil ik hier ook de mogelijkheid aan duiden van het weergeven van een afspraken pagina zoals bijv. bij "afspreken.nl". Klik hiervoor in het submenu onder "Agenda" op "Datum prikker". Overigens wordt ook deze pagina (bij wijze van demonstratie) alleen weergegeven voor ingelogde leden.